به گزارش پایگاه خبری وب دا آذربایجان غربی
از مرکز پایش مراقبتهای درمانی دانشگاه علوم پزشکی استان بهره برداری شد
مراسم بهره برداری از مرکز پایش مراقبتهای درمانی دانشگاه علوم پزشکی استان باحضور دکتر میعاد فر ، رئیس سازمان اورژانس کشور، مهندس یاسر رهبر دین معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجانغربی، دکتر محمد امین ولی زاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان و دکتر فرزین رضازاده رئیس مرکز مدیریت حوادث وفوریت های پزشکی آذربایجانغربی برگزار گردید.
دکتر محمدامین ولیزاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی ودرمانی آذربایجانغربی در مراسم بهره برداری از مرکز پایش مراقبتهای درمانی گفت: از همان ابتدای مسئولیت، اجرای برنامههای توسعه ای وزارت بهداشت و سازمان اورژانس کشور در اولویت دانشگاه علوم پزشکی استان قرار داشت.
وی با بیان اینکه یکی از برنامه های دانشگاه علوم پزشکی استان ایجاد حداقل یک پایگاه ویژه بانوان در تمامی شهرستانهای استان است افزود: علاوه براین 26پایگاه اورژانس در استان در حال احداث بوده که حدود 20مورد ازآن ها در سال جاری به بهره برداری میرسد.
دکترولی زاد در ادامه افزود: رایزنیهای لازم با مقام عالی استان ومقام عالی سازمان اورژانس کشور جهت احداث 20 پایگاه اورژانس دیگر صورت گرفته ودر صورت تحقق این امر استان دارای شرایط بسیار مطلوبی در این حوزه میشود.
دکتر ولی زاد اضافه کرد: در تلاشیم تا تمامی 24 بیمارستان موجود در استان را به مرکز پایش مراقبتهای درمانی متصل نماییم.
وی با اشاره به ساخت مراکز خدمات جامع ویژه سلامت در استان گفت: مراکز خدمات جامع سلامت ویژه مراکزی هستند که در مناطقی که امکان احداث بیمارستان در آنجا وجود ندارد اقدام به ارائه خدمات بهداشتی، درمانی و اورژانس به مردم می نمایند و هم اکنون یک مرکز در ارومیه احداث شده و دومرکز دیگر نیز در این شهر در حال احداث است.
وی با بیان اینکه مراکز خدمات جامع سلامت ویژه تا 24تخت ظرفیت پذیرش بیمار را داشته و این طرح جایگزین مناسبی برای بیمارستان های زیر 100تخت خواب به شمار می رود افزود: علاوه براین سه مرکز دیگر نیز در شهرستان های استان در حال احداث بوده و مجوز احداث دومرکز در شهرستانهای میرآباد وچهاربرج نیز اخذ شده است.
دکتر فرزین رضازاده رئیس مرکز مدیریت حوادث وفوریت های پزشکی آذربایجانغربی در این مراسم گفت:تا آغاز به کار دولت شهید رئیسی تعداد پایگاه های اورژانس در استان 85 مورد بود که هم اکنون این تعداد به 107مورد افزایش یافته است.
وی بابیان اینکه علاوه براین طی این مدت 4دستگاه موتورلانس به ناوگان اورژانس استان اضافه شده است ادامه داد: قبلا از لحاظ تعدادساعت پرواز بالگرد رتبه دوم از آخر را داشتیم واین در حالی است که در سه ماهه اول سال جاری این میزان نسبت به کل سال گذشته 400درصد افزایش یافته است.
دکتر رضازاده در ادامه افزود: همچنین در خرداد ماه سال جاری بالگرد اورژانس هوایی استان 35 ساعت پرواز داشته است.
وی ابراز امیدواری کرد تا بالگرد دوم اورژانس هوایی در استان به زودی آغاز به کار کند.
رئیس مرکز مدیریت حوادث وفوریت های پزشکی آذربایجانغربی اظهار کرد: علاوه براین تجمیع مراکز پیام با دستور سازمان اورژانس کشور در حال انجام است وهم اکنون تمامی شهرهای استان به جز میاندوآب به شبکه استانی وصل شده است واین شهر نیز در چند روز آینده به این شبکه وصل میشود.
دکتر رضازاده افزود: هم اکنون سه پایگاه اورژانس بانوان در استان وجود دارد که این پایگاه ها در شهرهای پیرانشهر، ارومیه وبوکان در حال فعالیت بوده وپایگاه چهارم اورژانس بانوان استان نیز به زودی در میاندوآب افتتاح میشود.
وی بابیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی استان 1800 متر مربع فضا در اختیار ساختمان جدید اورژانس استان قرارداده است افزود: حساسیت ویژه ای در آموزش پرسنل اورژانس وجود دارد به طوری که هم اکنون سه نفر از پرسنل حاذق استان اقدام به آموزش کارکنان اورژانس می نمایند و علاوه براین آموزش همگانی نیز در اولویت های اورژانس استان قرار دارد.
دکتر رضازاده خاطرنشان کرد: طرح آمایش سرزمینی با همکاری اداره کل راهداری استان در زمینه کاهش تلفات ترافیکی نقاط حادثه خیز در حال انجام است.
مهندس یاسر رهبردین معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجانغربی نیز در این مراسم گفت: کارکنان اورژانس وفوریتهای پزشکی استان در هنگام زلزله خوی فعالیت بسیار خوبی داشتند واز تمامی آن ها کمال تشکر وقدردانی را دارم.
وی تاکید کرد:شمال استان نیز به دلیل وجود مرز بازرگان، رازی وسرو وتردد زیاد مسافر نیازمند دستگاه موتورلانس است .
وی با بیان اینکه اورژانس استان نیازمند یک دستگاه اتوبوس آمبولانس دیگر برای شمال استان و نیز موتورولانس درهنگام ارائه خدمات در مراکز پرترافیک ومرزی است افزود: از مسئولین امر تقاضامند است تا نسبت به تامین این دستگاهها مساعدت لازم را انجام دهند.
دکتر میعاد فر رئیس سازمان اورژانس کشور طی سخنانی گفت: در طول سه سال فعالیت دولت شهید رئیسی327 پایگاه اورژانس در کشور به بهره برداری رسیده که از این تعداد 22پایگاه در استان بوده است.
وی گفت: از سه سال گذشته در حوزه فوریت های پزشکی بالغ بر 650پروژه در کشور کلنگ زنی شده که 400پروژه از آن به بهره برداری رسیده ومابقی نیز در آینده نزدیک به بهره برداری میرسند.
وی در ادامه افزود: در دولت شهید رئیسی و در بخش سلامت نگاه ویژه ای به آذربایجانغربی نسبت به سایر استان ها شده است .
دکتر میعاد فر خاطرنشان کرد: 250دستگاه آمبولانس در حال ترخیص از گمرگ هستند وعلاوه براین در تلاشیم تا هزار دستگاه آمبولانس را وارد کشور کنیم.
گفتنی است انعقاد تفاهم نامه همکاری میان سازمان اورژانس کشور ودانشگاه علوم پزشکی استان آذربایجان غربی جهت خرید یک دستگاه فوتون شاسی بلند پایان بخش این مراسم بود.
لازم به ذکر است مرکز پایش مراقبت های درمانی یک مرکز شبانه روزی با قوانین و مقررات وزارت بهداشت و درمان بوده و زیر مجموعه سازمان اورژانس کشور است که وظیفه آن پیگیری و هماهنگی در انتقال و اعزام ایمن بیماران بین بیمارستانهای استان و سایر استان ها می باشد.
اهداف مرکز پایش مراقبت های درمانی عبارتند از :
-رصد ازدحام اورژانس بیمارستان
-رصد ویزیت و مراقبت همکاران از بیماران
-رصدازدحام آمبولانس های حاضر در مقابل اورژانس بیمارستان وهدایت سایر آمبولانسها جهت مدیریت ازدحام
-رصد نحوه انتقال بیمار ، مشارکت کادر پرستاری و بیماربر در انتقال بیمار
-رصد خروج به موقع آمبولانس ها از اورژانس بیمارستان